מה חושבים חולי פסוריאזיס על הטיפול במחלה בישראל?

בחירת טיפול בפסוריאזיס זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול בפסוריאזיס!

פנו אלינו לייעוץ חינם לטיפול טבעי במחלות עור

פסוריאזיס הינה מחלה אוטואימונית כרונית, זו מחלה אשר גלויה מאוד לעין ולכן מפריעה מאוד לחיי האנשים הסובלים ממנה. חלקמה חושבים חולי פסוריאזיס על הטיפול במחלה בישראל? מהחולים בפסוריאזיס סובלים גם מדלקת מפרקים פסוריאטית אשר עלולה לגרום להם לנכות רצינית. מה השכיחות של פסוריאזיס ומהם הגורמים למחלה? איזה טיפול ניתן לפסוריאזיס והאם יש גילויים חדשים בנושא? והשאלה החשובה מכל – מה חושבים חולי פסוריאזיס על הטיפול במחלה בישראל? המשיכו לקרוא ולמדו עוד.

מהי מחלת פסוריאזיס?

כפי שציינו לעיל, פסוריאזיס היא מחלה אוטואימונית כרונית, אשר באה לביטוי ברבדים עוריים אשר לרוב יהיו בצבע סגול אדמדם וכן הם יהיו מכוסים בקשקשת. כ-30% מהחולים בפסוריאזיס עשויים לפתח במהלך השנים דלקת מפרקים פסוריאטית אשר עלולה לגרום להם לנכות קשה.

מבחינים בין כמה סוגי פסוריאזיס, למשל:

  • פלאק – פלאק זוהי הצורה השכיחה ביותר של פסוריאזיס. בסוג זה של פסוריאזיס, הקשקשת תופיע באזור של הציפורניים, הקרקפת, הברכיים ובאזור המפרקים.
  • גוטטה פסוריאזיס – סוג זה מופיעה בייחוד אצל ילדים לאחר שחלו בזיהומים (כגון: דלקת גרון מסטרפטוקוק) ולרוב היא מלווה בנקודות אדומות קטנות.
  • פסוריאזיס אינברסה – בסוג זה של פסוריאזיס, הקשקשת מופיעה באזורים שהם יותר פנימיים כמו הטבור, מפשעה ובאזורים שיש בהם קפלים כמו בית השחי.

יש לציין שמחלת הפסוריאזיס היא לא מדבקת, ובמקרים של מגע עם אדם שחולה בפסוריאזיס אי אפשר להידבק בה.

מהם הגורמים לפסוריאזיס?

יכולים להיות מספר גורמים להתפרצות של פסוריאזיס, למשל:

  • מצבי לחץ עלולים לגרום לכך שהמחלה תתפרץ או תוחמר.
  • אירועים טראומטיים במערכת העיכול או בקיבה, לרוב זה יהיה קשור לנטילת אנטיביוטיקה.
  • צריכה של שומנים מן החי וצריכה של אלכוהול באופן מוגזם.
  • הסטטיסטיקה מראה, שלנשים מעשנות ישנה נטייה גבוהה יותר לחלות בפסוריאזיס, זאת לעומת נשים שלא מעשנות. אצל גברים לא נמצא קשר לעישון.

למרות שיש מספר גורמים ידועים להתפרצות של פסוריאזיס, הסיבה העיקרית עדיין לא ידועה. לפי הסטטיסטיקה נראה שכ-3% מאוכלוסיית העולם סובלת מפסוריאזיס ובישראל ישנם כ-300 אלף חולים במחלה. הגיל הממוצע בו לרוב מתפרצת המחלה הוא בסביבות שנות ה-20 המאוחרות והיא יותר נפוצה אצל אנשים ממוצא אירופאי.

אילו אפשרויות טיפול עומדות בפני חולי פסוריאזיס?

כיום, ישנם 3 סוגי טיפולים בפסוריאזיס:

  • טיפולים מקומיים
  • טיפולים מערכתיים
  • טיפולי פטותרפיה בים המלח

שיטת הטיפול איתה בדרך כלל מתחילים היא טיפול מקומי וכאשר זה אינו מסייע לחולה עוברים לשיטות הטיפול האחרות. בטיפול מקומי נכללות תרופות מסוגים שונים, למשל: סטרואידים, אנלוגים של ויטמין D ואנלוגים של ויטמין A. בטיפולים מערכתיים כלולים מתוטרקסט, ציקלוספורין ורטינואידים. בטיפולים בפוטותרפיה המטופל נחשף לאור אולטרה סגול (UVB), טיפול זה מתבצע במרפאות ייעודיות וגם ניתן לקנות מנורת אולטרה סגול ולטפל בבית.

שיטות טיפול חדשות והתפתחויות במחקר פסוריאזיס

החל משנת 2002 תרופות חדשות התחילו להיכנס לתחום. תרופות אלה למעשה מתבססות על החלשה של המערכת החיסונית, בגלל שהמערכת החיסונית תוקפת את עצמה ומכך גורמת למחלה. אך בתרופות אלה ישנה בעייתיות משום שהן מחלישות את המערכת החיסונית וגם מחירן יקר. בדרך כלל טיפולים בתרופות אלו יוצעו כאשר שאר סוגי הטיפולים לא משפרים את מצבו של החולה.

ישנן תרופות, תרופות מהדור החדש, שהן למעשה תרופות ביולוגיות אשר פועלות בצורה כזה שהן מתערבות במנגנון של המחלה ועובדות כנגד המרכיבים שגורמים לה.

בשנת 2013 גילו חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע שישנה דרך להשתמש בקולטן כימי מהונדס בכדי להקטין את אחד מהגורמים העיקריים למחלת הפסוריאזיס.

סקר חולי פסוריאזיס בישראל

בסקר שנערך בקרב חולי פסוריאזיס בישראל נראה שהרבה מהחולים אינם מרוצים מאופן הטיפול ומהתוצאות של הטיפול במחלה. הסקר נערך על ידי אגודת הפסוריאזיס הישראלית והשתתפו בו 540 חולי פסוריאזיס, להלן הנתונים שעלו מהסקר:

  • אחוז יחסית קטן מהחולים שהשתתפו בסקר מרוצה מהטיפול שהוא מקבל. רק 35% מהמשתתפים בסקר העידו שהם שבעי רצון מהטיפול שהם מקבלים.
  • 65% מהמשתתפים בסקר ציינו שהם לא שמעו על טיפולים חדשים בתחום אשר יכולים לסייע להעלים את התסמינים של המחלה.
  • 40% מהמשתתפים בסקר ציינו שהם מרגישים שהמחלה שלהם מפריעה לאנשים אחרים ושהם מרגישים שאנשים נרתעים מהם.

נראה שחולים אשר משתמשים בטיפולים ביולוגיים יותר מרוצים ו-60% מהמשתתפים בסקר ציינו שהם מרוצים מאוד מהטיפול. חולים שעושים שימוש בטיפול המקומי הראו שביעות רצון של כ-20%.

אז מה היה לנו בכתבה:
תמונה של ד"ר פולינה גורדנוב
ד"ר פולינה גורדנוב

ד"ר פולינה גורדנוב מטפלת בפסוריאזיס במרפאת דרמטולוגיה פרטית. בנוסף לטיפול בחולים, ד"ר פולינה גורדנוב עוסקת גם במחקר בתחום הפסוריאזיס. היא פרסמה מאמרים רבים בכתבי עת מדעיים, ועבודתה תרמה רבות להבנה של המחלה והטיפול בה.

מידע נוסף:
משחה לצלקות
סרווה חומצה סליצילית ומשחה לצלקות אחרי ניתוח: דרכי טיפול והשפעות על העור

העור שלנו הוא האיבר הגדול ביותר בגוף ומשמש כמגן חיצוני מפני נזקים סביבתיים. שמירה על עור בריא ויפה היא מטרה חשובה לרבים מאיתנו. במאמר זה נתמקד בשני מוצרים ייחודיים: סרווה חומצה סליצילית ומשחה לצלקות אחרי ניתוח, ונבחן את הדרכים השונות לטיפול בעור והשפעותיהם על איכות החיים.

לקריאת המאמר »
הריון
פסוריאזיס בתקופת הריון ומה עושים במקרה של דימום?

פסוריאזיס היא מצב עור כרוני שיכול להיות מאתגר במיוחד לטיפול במהלך ההריון. דאגה נפוצה אחת לנשים עם פסוריאזיס היא הסיכון לדימום במהלך ההריון. בעוד פסוריאזיס עצמו אינו גורם ישירות לדימום, המצב יכול להפוך את העור לשביר יותר ונוטה לגירוי, מה שעלול להוביל לדימום. חיוני להתייעץ עם הרופא שלך אם אתה חווה דימום חריג במהלך ההריון כדי לשלול בעיות בסיסיות.

לקריאת המאמר »
רוצים לשמוע על הפיתרון הכי טוב בעולם לפסוריאזיס? השאירו פרטים