מהו פסוריאזיס בציפורניים?

בחירת טיפול בפסוריאזיס זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול בפסוריאזיס!

פנו אלינו לייעוץ חינם לטיפול טבעי במחלות עור

פסוריאזיס בציפורנייםבקרב עשרים וחמישה אחוז מכלל החולים בפסוריאזיס, המחלה תבוא לידי ביטוי בין היתר בציפורניים.

המחלה יכולה לפגוע הן בציפורני הידיים והן בציפורני הרגליים ולרוב נחשבת לבעיה מאוד עמידה ועקשנית.

ברוב המוחלט של המקרים בהם המחלה באה לידי ביטוי בציפורניים, היא תבוא לידי ביטוי גם באזורים אחרים בגוף. כך למשל פסוריאזיס וולגאריס שיכולה לבוא לידי ביטוי בין היתר בציפורניים תבוא לידי ביטוי גם בברכיים, בקרקפת ובמרפקים ואילו פסוריאזיס אריתרודרמה יכולה לבוא לידי ביטוי בכל האזורים בעור.

מה הם הגורמים לפסוריאזיס בציפורניים?

נכון לכתיבת שורות אלה, לא ברור מה גורם להתפרצות של פסוריאזיס בציפורניים בדיוק כפי שלא ידוע מה גורם להתפרצות של פסוריאזיס באופן כללי. המנגנון של המחלה ברור וידוע אך לא ברור מה גורם למנגנון זה לפעול.

בדומה למחלות אוטואימוניות אחרות שבהן מערכת החיסון תוקפת את תאי הגוף, גם פסוריאזיס בציפורניים נתפסת כמחלה מולטי פקטוריאלית, כלומר כמחלה שעל מנת שתתפרץ צריכים להתקיים מספר גורמים במקביל שכוללים תנאים גנטיים מסוימים, תנאים סביבתיים מסוימים, תנאים נפשיים מסוימים ועוד.

מה הם התסמינים של פסוריאזיס בציפורניים?

פסוריאזיס בציפורניים יכולה לבוא לידי ביטוי בכל אחד מחלקי הציפורן וכן בעור שמתחת לפני הציפורן. כפי שציינו, המחלה לעולם לא תבוא לידי ביטוי רק בציפורניים. סך הכול נהוג לסווג את התסמינים השונים לשלוש קבוצות מרכזיות להלן:

  • אוניקוליזיס – היווצרות של כיס אוויר בין החלק הקרני של הציפורן לבין מצע הציפורן בעקבות התרוממות של הציפורן כלפי מעלה.
  • טיפת השמן – שינוי של הגוון של הציפורן לורד צהבהב או לצהוב בדומה לטיפות שמן באזור שמתחת לחלק שמחובר לעור שנקרא צלחת הציפורן.
  • פיטינג – נסיגה בצמיחת החומר הקרני שמרכיב את הציפורן. במצב זה הציפורן מפסיקה לגדול והעור שתחתיה מתחיל להיחשף.

באופן כללי, החולים בפסוריאזיס בציפורניים עלולים לסבול מעיוותים שונים בציפורניים הנגועות, משינויים בגוון של הציפורניים וכן מנשירה של הציפורניים. למחלה עלולה להתלוות אפילו תחושת כאב במקרים רבים מאוד כשלמעשה מחצית מהסובלים ממחלה זו מדווחים על קושי בתפקוד היומיומי בעקבות הכאבים בציפורניים.

כיצד מאבחנים פסוריאזיס בציפורניים?

פסוריאזיס בציפורניים נהוג לאבחן אל ידי בחינה של התסמינים הקליניים של המחלה. עם זאת, במקרים מסוימים ייתכן ויעלה החשד כי מקור התסמינים הוא בחשיפה לתרופות או לחומרים מסוימים או בקיום של מחלות עור או ציפורניים אחרות ואז יתעורר הצורך לבצע בדיקת ביופסיה לאבחון הסופי של המחלה.

בתהליך האבחון הרופא יעריך את שטח העור הפגוע, יקבע את מידת הפגיעה בתפקוד היומיומי, יעריך את מידת החומרה של המחלה ועוד.

כיצד מטפלים בפסוריאזיס בציפורניים?

הכלל החשוב ביותר בתהליך הטיפול בפסוריאזיס בציפורניים הוא לשמור על היגיינה מרבית בציפורניים הפגועות וזאת על מנת למנוע החמרה של המצב וכן על מנת למנוע חדירה של גורמי זיהום שונים בדגש על פטריות לציפורניים הפגועות (חשוב להדגיש כי פסוריאזיס היא לא מחלה מדבקת בשום צורה או אופן אך הפגיעה בעור הופכת אותו לחשוף יותר למחלות שונות).

בנוסף לכך, נהוג לטפל במחלה על ידי מריחה של משחות שונות באופן יומיומי או אפילו מספר פעמים ביום על הציפורניים הפגועות. במקרים מסוימים יש לחבוש את הציפורניים או לאטום אותן בעזרת שקית ניילון על מנת לוודא כי החומרים נספגו היטב בעור. הטיפול צריך להתבצע באופן קפדני ביותר ללא חריגות וכמובן שתחת מעקב של רופא עור.

במקרים מסוימים אף יתעורר הצורך להסיר את החלקים הפגועים בציפורניים או את כל הציפורן הפגועה בניתוח.

אז מה היה לנו בכתבה:
תמונה של ד"ר פולינה גורדנוב
ד"ר פולינה גורדנוב

ד"ר פולינה גורדנוב מטפלת בפסוריאזיס במרפאת דרמטולוגיה פרטית. בנוסף לטיפול בחולים, ד"ר פולינה גורדנוב עוסקת גם במחקר בתחום הפסוריאזיס. היא פרסמה מאמרים רבים בכתבי עת מדעיים, ועבודתה תרמה רבות להבנה של המחלה והטיפול בה.

מידע נוסף:
משחה לצלקות
סרווה חומצה סליצילית ומשחה לצלקות אחרי ניתוח: דרכי טיפול והשפעות על העור

העור שלנו הוא האיבר הגדול ביותר בגוף ומשמש כמגן חיצוני מפני נזקים סביבתיים. שמירה על עור בריא ויפה היא מטרה חשובה לרבים מאיתנו. במאמר זה נתמקד בשני מוצרים ייחודיים: סרווה חומצה סליצילית ומשחה לצלקות אחרי ניתוח, ונבחן את הדרכים השונות לטיפול בעור והשפעותיהם על איכות החיים.

לקריאת המאמר »
הריון
פסוריאזיס בתקופת הריון ומה עושים במקרה של דימום?

פסוריאזיס היא מצב עור כרוני שיכול להיות מאתגר במיוחד לטיפול במהלך ההריון. דאגה נפוצה אחת לנשים עם פסוריאזיס היא הסיכון לדימום במהלך ההריון. בעוד פסוריאזיס עצמו אינו גורם ישירות לדימום, המצב יכול להפוך את העור לשביר יותר ונוטה לגירוי, מה שעלול להוביל לדימום. חיוני להתייעץ עם הרופא שלך אם אתה חווה דימום חריג במהלך ההריון כדי לשלול בעיות בסיסיות.

לקריאת המאמר »
רוצים לשמוע על הפיתרון הכי טוב בעולם לפסוריאזיס? השאירו פרטים