עישון מעלה סיכון לפסוריאזיס?

בחירת טיפול בפסוריאזיס זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול בפסוריאזיס!

פנו אלינו לייעוץ חינם לטיפול טבעי במחלות עור

פסוריאזיס ועישוןעל פי שני מחקרים אמריקאים שבוצעו בשנת 2005 נמצא קשר הדוק בין עישון להתפתחות מחלת הפסוריאזיס ומידת חומרתה. אמנם, המחקרים לא זיהו את המנגנון עצמו המשפיע עליה, אך לאור ממצאיהם, עישון גורם להכפלת הנגעים בגוף כתוצאה מהמחלה וגם להחמרתם. המחקר בחן 557 חולים, כש – 37 אחוזים מהם מעשנים ו – 34 אחוז מהם סובלים מהשמנת יתר.

השערת המחקר וממצאיו

ההשערה המרכזית הייתה שדווקא השמנת היתר היא זו שמשפיעה על המחלה, שכן הקשקשים על הגוף, הנגעים שאינם אסתטיים למראה וכל התחושה הנלוות לכך, מעוררים אורח חיים לא בריא, המלווה בתזונה לא נכונה, אכילת יתר והשמנה. בפועל, גילו הממצאים שאין קשר בין השניים, כלומר, ההשמנה איננה אחד הגורמים לכך ולא משפיעה על מידת חומרת המחלה.

מנגד, גילו החוקרים לאור המחקרים, שהעישון הוא זה המשפיע על המחלה. הסיבה קשורה כנראה למנגנונים, הקשורים למערכת החיסון, מנגנונים שנפגעים לאור העישון, ומובילים בסופו של דבר להחמרת הפסוריאזיס והנגעים, המופיעים בגוף בעקבותיה.

אחד הממצאים של המחקרים העלו כי עישון של 20 סיגריות מדי יום, לעומת עישון של 10 סיגריות ביום או פחות, מגדיל את הסיכון למחלה חמורה יותר בכמעט פי שתיים. כשמדובר בנשים, גם פרמטרים כמו תדירות העישון ומשך העישון יכולים להשפיע על מידת חומרת המחלה והנגעים הנלווים לה.

מחקר נוסף, ממצאים זהים

מחקר נוסף שבוצע בבית החולים לנשים שבריגהאם, העלה גם הוא את ההשערה שאכן ישנו קשר בין עישון לפסוריאזיס, לאור ממצאי מחקרים אחרים, שבוצעו בתחום. המחקר התייחס לעובדה שאנשים שמעשנים סובלים מפעילות יתר של מערכת החיסון, מה שמוביל בסופו של דבר לייצור נוגדנים עצמאיים, הפועלים נגד התאים הבריאים וגורמים בסופו של דבר למחלה.

המחקר בדק 186,000 נשים וגברים שחולקו ל – 3 קבוצות: נבדקים מעשנים, נבדקים שאינם מעשנים ומעולם לא עישנו ונבדקים שעישנו בעבר ובזמן המחקר לא עישנו. אחר 3 הקבוצות עקבו במשך תקופה של 12 עד 20 שנה, כשבמהלך התקופה נבדקו הרגלי העישון שלהם וגם היארעות המחלה.

ממצאי המחקר הראו כי מתוך 186,000 נבדקים, 2410 פיתחו את המחלה. כשבחנו החוקרים את סטאטוס העישון של החולים, הם מצאו מספר החולים המעשנים היה פי 2 ממספר החולים שלא עישנו. בנוסף, הם גילו כי גם נבדקים שעישנו בעבר נמצאים בקבוצת סיכון ללקות במחלה ועם סיכוי של 39 אחוז יותר לחלות בפסוריאזיס בהשוואה לאלה שלא עישנו מעולם.

מסקנות המחקר

המסקנות ממחקר זה אינן אינם בהכרח מוכיחות שהעישון אכן גורם לפסוריאזיס, אך מכיוון שפרמטר העישון הופיע אצל מרבית החולים, ניתן להסיק שהעישון הוא אחד מגורמי הסיכון לפיתוח פסוריאזיס. מעבר לכך, פרט חשוב שיש לקחת בחשבון – הפסקת עישון איננה מעלימה את הסיכון לחלות במחלה בעתיד ובדיוק כמו העישון עצמו.

בנוסף, כדאי גם לזכור שהעישון מזיק לבריאות ויכול להשפיע על מערכות נוספות בגוף, כמו הלב למשל. האפקט שלו על הגוף שלילי ומומלץ להימנע ממנו ככל שניתן. הדבר נכון גם לגבי צריכה מוגברת של אלכוהול והשמנת יתר, שנחשבו בעבר כשתי סיבות עיקריות להופעת מחלת הפסוריאזיס.

אז מה היה לנו בכתבה:
תמונה של ד"ר פולינה גורדנוב
ד"ר פולינה גורדנוב

ד"ר פולינה גורדנוב מטפלת בפסוריאזיס במרפאת דרמטולוגיה פרטית. בנוסף לטיפול בחולים, ד"ר פולינה גורדנוב עוסקת גם במחקר בתחום הפסוריאזיס. היא פרסמה מאמרים רבים בכתבי עת מדעיים, ועבודתה תרמה רבות להבנה של המחלה והטיפול בה.

מידע נוסף:
משחה לצלקות
סרווה חומצה סליצילית ומשחה לצלקות אחרי ניתוח: דרכי טיפול והשפעות על העור

העור שלנו הוא האיבר הגדול ביותר בגוף ומשמש כמגן חיצוני מפני נזקים סביבתיים. שמירה על עור בריא ויפה היא מטרה חשובה לרבים מאיתנו. במאמר זה נתמקד בשני מוצרים ייחודיים: סרווה חומצה סליצילית ומשחה לצלקות אחרי ניתוח, ונבחן את הדרכים השונות לטיפול בעור והשפעותיהם על איכות החיים.

לקריאת המאמר »
הריון
פסוריאזיס בתקופת הריון ומה עושים במקרה של דימום?

פסוריאזיס היא מצב עור כרוני שיכול להיות מאתגר במיוחד לטיפול במהלך ההריון. דאגה נפוצה אחת לנשים עם פסוריאזיס היא הסיכון לדימום במהלך ההריון. בעוד פסוריאזיס עצמו אינו גורם ישירות לדימום, המצב יכול להפוך את העור לשביר יותר ונוטה לגירוי, מה שעלול להוביל לדימום. חיוני להתייעץ עם הרופא שלך אם אתה חווה דימום חריג במהלך ההריון כדי לשלול בעיות בסיסיות.

לקריאת המאמר »
רוצים לשמוע על הפיתרון הכי טוב בעולם לפסוריאזיס? השאירו פרטים